Uretfærdighed og etik.

Uanset hvilken politisk ideologi man går ind for, så kan jeg ganske simpelt ikke- ud fra et etisk sysnvinkel- se at det kan være rigtigt, at mennesker med magt, som lever en rig luksustilværelse- måske oven i købet på kanten af det lovlige- kræver og derefter gennemfører at deres fattige og mere uheldige medborgere skal have endnu færre midler end de havde før. En ideologi, som retfærdiggør sådanne dybt uetiske handlinger kan ikke siges at være en etisk korrekt ideologi. Basta!

Jeg synes at dette er indlysende uanset hvilke ideologiske briller man har på og man må  derfor undre sig over at vi alligevel har et flertal af politikere, som bryder dette hellige og faktisk dybt kristelige princip omkring en retfærdig fordeling og en anstændig behandling af det fattige eller dem som bliver fattige. Og dem er der mange af i disse år.

Jeg kan kun se dette som dekadence og korruption af al menneskelighed og anstændighed og et grusomt offer til Mammon, et uvæsen,  som jo i virkeligheden er udtryk for en forvreden skineksistens.

Lad os håbe at disse politikere frigører sig fra sådanne kræfter i det ydre og det indre og kommer til besindelse. For det jeg er vidne til i disse tider har jeg aldrig oplevet før, men jeg er jo også opvokset i et samfund, hvor velfærd og fattigdom ikke var en mulighed. Den tid er forlængst forbi, Desværre.

Men den gode nyhed er at disse dybt uetiske politiske mønstre ikke er udtryk for den nødvendighed, som man vil bilde os. Som om at etik, menneskelighed, samfund, ånd, kan reduceres til en logisk eller økonomisk kalkule.... Dette er naturligvis det rene sludder og kun en meget manipulerende og overfladisk medievirkelighed kontrolleret af disse Mammoniske magter, har formået at kolportere disse falske tanker til stressede og forvirrede mennesker. En stress og en forvirring, som ånd og kærlighed burde heale, men interessen i disse positive kræfter  e tilsyneladende r ikke stor i de herskende kredse. Tværtimod er stressen og det hårde og krævende arbejde åbenbart en del af den agenda, der peger i retning af  et mere og mere inhumant samfund.